Genel
ES Voleybol, Geleceğe Smaç projesinden ayrılıyor

- Share
- Tweet /home/ekosferh/voley24.com/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 68
https://voley24.com/wp-content/uploads/2025/02/IMG_3343.png&description=ES Voleybol, Geleceğe Smaç projesinden ayrılıyor', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Bu Gönderiyi Sabitleyin">
ES Voleybol Spor Kulübü, 2025-2026 sezonunda Geleceğe Smaç projesinden ayrılarak yeni projelere odaklanacak. Yönetimi Eczacıbaşı Spor Kulübü devralacak.
ES Voleybol Spor Kulübü, 2015 yılında Eczacıbaşı Spor Kulübü iş birliğiyle başlattığı ve yönetimini üstlendiği Geleceğe Smaç projesinden, 2024-2025 sezonu sonunda ayrılacağını duyurdu. Kulüp, bu kararın ardından yeni projelere odaklanmayı planlıyor. Projenin yönetimi, Eczacıbaşı Spor Kulübü’ne devredilecek.
Geleceğe Smaç, voleybol altyapısına yön verdi
Kurulduğu 2004 yılından bu yana altyapı çalışmalarına öncülük eden ve birçok milli sporcu yetiştiren ES Voleybol, Geleceğe Smaç projesi kapsamında önemli başarılara imza attı. Sadece İstanbul’da değil, Türkiye genelinde de yayılan proje, altyapı sisteminde köklü değişiklikler sağladı.
Projeyle birlikte:
• Sponsorluk ihtiyacını ortadan kaldıran sürdürülebilir bir iş modeli oluşturuldu.
• Kulüplerin ortak bir eğitim ve çalışma sistemine dahil olması sağlandı.
• 6-14 yaş grubu için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı voleybol müfredatı geliştirildi.
• Uzaktan eğitim, antrenör yetiştirme ve sporcu seçmeleri gibi dijital çözümler hayata geçirildi.
10 yılda binlerce sporcu yetişti
2015-2025 yılları arasında Geleceğe Smaç projesi kapsamında:
• 28.000 sporcu antrenman aldı, 17.000’i lisanslı olarak resmi müsabakalara katıldı.
• Mini voleybol şenliklerine 2.000’den fazla aile katılım sağladı.
• Proje içindeki özel turnuvalarda 8.000’den fazla sporcu mücadele etti.
• Eczacıbaşı altyapısına sporcu kazandırıldı, takımlar Türkiye Şampiyonalarında dereceler aldı.
ES Voleybol, yeni projelere hazırlanıyor
ES Voleybol Spor Kulübü Başkanı Sırma Üç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, altyapı çalışmalarını sürdürerek yeni projelere odaklanacaklarını belirtti:
“Bu süreç boyunca kendi kız ve erkek altyapı takımlarımızla çalışmalarımızı aksatmadan sürdürdük ve milli takımlara sporcular kazandırmaya devam ettik. 2025-2026 sezonunda, 1000’e yakın sporcumuzla antrenmanlarımıza devam edecek ve yeni projeler hayata geçireceğiz. Geleceğe Smaç’ın, Eczacıbaşı Spor Kulübü yönetiminde büyüyerek devam etmesini diliyorum.”
ES Voleybol, 2025 yılı itibarıyla kendi kampüslerine ve sporcularına odaklanarak yeni hedeflerle yoluna devam edecek.
Genel
Eşit yaşam için 21 Mart’ta farkındalık zamanı

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde, eşit yaşam ve eğitim hakkı için farkındalık çağrıları tüm dünyada yankı buluyor.
Down sendromlu bireyler için küresel farkındalık günü
Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart, Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan edildi. Bu özel gün kapsamında her yıl dünya genelinde çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Amacın, down sendromlu bireylerin toplumda daha görünür kılınması, eşit haklara sahip olması ve toplumsal bilincin artırılması olduğu vurgulanıyor.
Kromozom farkıyla gelen farklılık
Down sendromu, genetik bir farklılık olarak tanımlanıyor. Sağlıklı bir bireyin hücrelerinde 46 kromozom bulunurken, down sendromlu bireylerde bu sayı 47’dir. Fazladan bulunan bu kromozom, 21. kromozom çiftinde yer aldığı için bu duruma “Trisomy 21” adı veriliyor. Hücre bölünmesi sırasında yaşanan anomali, bireylerin fiziksel ve zihinsel gelişiminde belirli etkiler yaratıyor.
Down sendromunun üç tipi
Tıbbi literatüre göre down sendromunun üç farklı türü bulunuyor:
- Trisomy 21: En yaygın görülen formdur ve vakaların yaklaşık %95’ini oluşturur. 21. kromozomun tamamı fazladan bulunur.
- Translokasyon: Toplam kromozom sayısı 46 olmasına rağmen, 21. kromozomun ekstra bir parçası başka bir kromozoma yapışmıştır.
- Mozaik: Hücrelerin bir kısmında 47, bir kısmında ise normal olarak 46 kromozom bulunur. Belirtiler genellikle daha hafif olabilir.
Eğitim ve istihdamda eşitlik vurgusu
Down sendromlu bireylerin hayata eşit koşullarda katılabilmesi için özellikle eğitim ve istihdam olanaklarının artırılması gerektiği dile getiriliyor. Voleybol Aktüel’in açıklamasında da bu konuya dikkat çekilerek, “Eşit şartlarda yaşamalarını ve eğitim almalarını istiyoruz. Meslek edinmelerini, toplum içinde daha çok fark edilmelerini çok istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
Toplumsal bilinç için bir adım: Farkına varmak
Uzmanlar, down sendromunun bir hastalık olmadığını ve bireylerin uygun destekle bağımsız ve üretken bireyler olabileceğini vurguluyor. 21 Mart vesilesiyle yapılan çağrılar, toplumun bu farklılığa daha duyarlı ve kapsayıcı bir yaklaşımla yaklaşması gerektiğine işaret ediyor.
Genel
Alessia Orro kimdir, hangi takımlarda oynadı?

Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe Medicana, İtalyan psör Alessia Orro’yu kadrosuna katarak büyük bir işe imza attı. Peki Alessia Orro kimdir, hangi takımlarda oynadı? Alessia Orro hangi mevkide oynuyor?
İtalyan voleybolunun en önemli pasörlerinden biri olan Alessia Orro, yetenekleri ve sahadaki liderliğiyle dikkat çeken bir isim. Kulüp ve milli takım düzeyinde elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Orro, 2024 Paris Olimpiyatları’nda şampiyonluk yaşayarak kariyerinin zirvesine ulaştı.
Alessia Orro’nun Kariyeri
Gençlik Yılları ve İlk Adımlar
18 Temmuz 1998’de İtalya’nın Sardinya bölgesinde dünyaya gelen Alessia Orro, voleybola küçük yaşlarda başladı. Spora olan ilgisi ve yeteneği kısa sürede keşfedildi ve profesyonel kariyerine adım attı. İlk olarak Ariete kulübünde forma giydi. Burada hem orta oyuncu hem de pasör çaprazı pozisyonlarında oynadı.

2013 yılında İtalya Voleybol Federasyonu’nun desteklediği Club Italia takımına katıldı. Burada pasör pozisyonuna geçiş yapan Orro, bu rolüyle büyük bir gelişim kaydetti. 2014-15 sezonunda Serie A2’de, 2015-16 sezonunda ise Serie A1’de forma giyerek İtalya’nın üst liglerinde deneyim kazandı.
Profesyonel Kulüp Kariyeri
Busto Arsizio (2017-2020)
2017-18 sezonunda, İtalya’nın en üst düzey liglerinden biri olan Serie A1’de mücadele eden Busto Arsizio takımına transfer oldu. Burada kendini kanıtlayan Orro, 2018-19 sezonunda takımıyla CEV Kupası şampiyonluğu yaşadı. Pasör olarak gösterdiği üstün performans, onu ligin en değerli oyuncularından biri haline getirdi.
Pro Victoria Monza (2020-2023)
2020-21 sezonu için kariyerinde yeni bir sayfa açan başarılı pasör, Pro Victoria Monza takımına transfer oldu. Burada da etkileyici bir performans sergileyen Orro, 2020-21 sezonunda bir kez daha CEV Kupası’nı kazandı ve turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.
Vero Volley Milano (2023- Günümüz)
2023 yılında Vero Volley Milano takımına transfer olan Orro, halen İtalya’nın en üst ligi olan Serie A1’de mücadele etmektedir. Oyun zekası ve sahadaki hakimiyeti ile takımının en önemli oyuncularından biri olmaya devam ediyor.
Milli Takım Kariyeri ve Uluslararası Başarılar
İtalya Milli Takımı’na ilk kez 2013 yılında, U-18 kategorisinde çağrılan Orro, 2015 yılında bu takımla birlikte Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Aynı yıl U-20 takımıyla Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya elde etti.

A Milli Takım formasıyla ilk kez 2015 yılında sahaya çıkan Orro, kısa sürede takımın vazgeçilmez oyuncularından biri oldu. 2017 yılında World Grand Prix’de gümüş madalya, 2019 Avrupa Şampiyonası’nda ise bronz madalya kazandı.
2021 yılı, Orro için hem kulüp hem de milli takım seviyesinde oldukça başarılı geçti. Tokyo’daki 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılan İtalya, çeyrek finalde elense de, Orro yıl içinde Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak “En İyi Pasör” ödülüne layık görüldü.
2022 yılında Milletler Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Orro, Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. En büyük başarısını ise 2024 Paris Olimpiyatları’nda kazandığı altın madalya ile elde etti. Aynı turnuvada “En İyi Pasör” ödülünü alarak yeteneklerini bir kez daha kanıtladı.
Başarılar ve Ödüller
Kulüp Başarıları:
CEV Kupası Şampiyonluğu (2): 2018-19, 2020-21
Milli Takım Başarıları:
2024 Voleybol Milletler Ligi – Şampiyonluk
2024 Paris Olimpiyatları – Şampiyonluk
Bireysel Ödüller:
2015 – 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası: En İyi Pasör
2015 – 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası: En İyi Pasör
2021 – CEV Kupası: MVP
2021 – Avrupa Şampiyonası: En İyi Pasör
2022 – Voleybol Milletler Ligi: En İyi Pasör
2024 – Voleybol Milletler Ligi: En İyi Pasör
2024 – Yaz Olimpiyatları: En İyi Pasör
Fiziksel Özellikleri ve Oyun Stili
- Mevcut Takımı: Vero Volley Milano
- Pozisyon: Pasör
- Boy: 180 cm
- Kilo: 74 kg
- Smaç Yüksekliği: 304 cm
- Blok Yüksekliği: 285 cm
- Kullandığı El: Sağlak
Genel
Aksu’da okul takımları voleybol şampiyonluğu için yarışıyor

Antalya’nın Aksu ilçesinde düzenlenen okul sporları voleybol turnuvası, 28 takımın kıyasıya mücadelesiyle devam ediyor. Genç sporcular sahada büyük performans sergiliyor.
Antalya’da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında Aksu’da düzenlenen voleybol müsabakaları, büyük bir çekişmeye sahne oluyor. 28 okul takımının katıldığı turnuva, genç sporcuların yeteneklerini sergilemesine imkan tanırken, sporseverlerin de yoğun ilgisini çekiyor.
Gençler sahada ter döküyor
Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon, 17 Mart 2025 itibarıyla başladı. Aksu Pelin Cemal Kütahya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakalara, Küçük Kız, Yıldız Kız, Genç A Kız, Genç B Kız ve Genç A Erkekler kategorilerinde takımlar katılıyor. Turnuva, yüksek tempolu ve heyecan dolu maçlara sahne olurken, genç sporcuların performansı büyük beğeni topluyor. Öğrenciler, antrenörler ve aileler de tribünden sporculara destek vererek coşkuya ortak oluyor.
Okul sporları etkinliklerinin, gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamasının yanı sıra disiplin, ekip ruhu ve spor ahlakı kazandırmayı amaçladığı belirtiliyor.
“Sporu ve gençleri desteklemeye devam edeceğiz”
Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Serkan Çapan, okul sporlarının öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek, sporun eğitimde başarının artmasına katkı sağladığını vurguladı. Çapan, “Öğrencilerimizin spor yoluyla disiplinli ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarını hedefliyoruz. Turnuvalarda gördüğümüz heyecan ve motivasyon bizleri son derece mutlu ediyor. Pelin Cemal Kütahya Spor Salonumuzda gençlerin iyi yetişmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Çapan ayrıca, etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen ailelere, beden eğitimi öğretmenlerine ve antrenörlere teşekkür ederek, tüm sporculara başarılar diledi. “Aksu’da ‘İşimiz Spor, Gücümüz Gençlik’ diyerek sporu ve gençleri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
-
Genel7 gün önce
Sosyal medyada takipçisi en fazla olan kadın voleybolcular
-
1. VE 2. LİG6 gün önce
Sultanlar Ligi’ne çıkacak takımlar bugün belli olacak
-
TRANSFER7 gün önce
Galatasaray HDI Sigorta, Faik Samet Güneş’i transfer etti
-
1. VE 2. LİG7 gün önce
Göztepe finalde İlbank’a takıldı
-
1. VE 2. LİG6 gün önce
Sultanlar Ligi’ne çıkan ilk takım İlbank oldu
-
1. VE 2. LİG7 gün önce
Karşıyaka, İBB’yi yenerek final grubunda umutlandı
-
TRANSFER6 gün önce
VakıfBank’tan transfer atağı: Kübra Akman gündemde
-
1. VE 2. LİG7 gün önce
Moymul Spor, 2. Lige yükselme gruplarında mücadele edecek